Het nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling! Deze lessen worden binnen Sport Vereent aangeboden tijdens de Ouder- en peutergym en kleutergym.

Het nijntje Beweegdiploma en Gymnastiekvereniging Sport Vereent

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), Gymnastiekvereniging Sport Vereent en nijntje werken samen om meer kinderen van 2 t/m 5 jaar te stimuleren spelenderwijs beter te leren bewegen.
Gymnastiekvereniging Sport Vereent heeft het nijntje Beweegdiploma keurmerk en is daardoor een officieel erkende aanbieder van het nijntje Beweegdiploma. 

Over het Beweegdiploma
Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling!

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Meedoen
Het nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series van 15 tot 20 lessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma.

 

Wat leren de kinderen?
In de lessen komen de tien basisvormen van bewegen aan bod:
balanceren, stoeien, springen, kruipen, klimmen/klauteren, zwaaien, samen spelen, balvaardigheid, rollen/draaien en bewegen op muziek.

Wie geeft de lessen van het nijntje Beweegdiploma?
De lessen worden alleen gegeven worden door speciaal opgeleide trainers met een nijntje Beweegdiploma certificaat. De gecertificeerde trainer kan tijdens de les worden geassisteerd door iemand zonder opleiding.

Contactgegevens
Meer informatie over het aanbod van het nijntje Beweegdiploma binnen Gymnastiekvereniging Sport Vereent is te krijgen via info@sportvereent.nl.

Kijk ook op https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/ voor meer informatie over het nijntje Beweegdiploma en filmpjes.

Lesaanbod
De lessen worden aangeboden tijdens de ouder- en peuterlessen op zaterdag in Langerak van 9.00 tot 9.45 uur of van 9.45 tot 10.30 uur en tijdens de kleuterles op zaterdag in Langerak van 10.30 tot 11.30 uur.
Kijk voor meer informatie op  www.sportvereent.nl/lesrooster-ouderpeutergym/ of www.sportvereent.nl/kleutergym/